Pendeltågsberoende

Jaha. Jaa jag bara måste berätta om en helt otrolig dag. Torsdagen den 29 april. Till att börja med hade jag gått och lagt mig sent dagen innan så jag var logiskt nog ganska trött när jag cyklade hemifrån 10 över 7. VI hade gympa som andra lektion den dagen och jag var inte alls taggad. Jag trodde att vi skulle ha lektion ute men icke sa nicke! De hade lektion inomhus och jag hade förstås bara med mig uteskor. Så jag fick vara utan skor. INTE en bra idé. Vi körde en massa lekar och en del styrka. Jag blev stämplad ett flertal gånger av de som hade skor, fick ett par rivsår på armarna och slog i knäna några gånger. Har jju lite problem med de så det var inte alls bra.... :S På eftermiddagen hade vi en lektion där vin skulle städa ur förrådet typ. För att testa lite ledarskap och annat.... Jag sitter då inne där och ska sortera engelskaböckerna på hyllorna. Bakom mig finns en vägg med skruvar i. Gissa om jag lyckas dra hande över skruven o får ett ordentligt rivsår som börjar blöda och gör skitont? Om ni gissade JA så hade ni rätt! Grattis! Sedan fick vi glass ;) Jag åt två piggelin! <3 Årets första pinnglass för min del!

Sedan skulle man ju då ta sig hem.... Det är här det allra mest otroliga kommer in..... Vi tar bussen till danderyd och jag går för att ta min buss. Jag kan ta flera bussar, men jag tänkte att eftersom det är så varmt tar jag den bussen som jag behöver åka kortast med. Men den kom inte så jag fick ta en annan. Tog den till Ulriksdals station. Den var skitseg så klockan var redan 44 när jag kom fram (o tåget skulle gått då) Men när jag kommer upp ser jag på tvskärmarna att tåget är 5 min försenat pga signalfel. Vilken tur då, då kommer det ju snart, tänkte jag. Fem min senare hänvisar de till ersättningsbussar mellan märsta o ulriksdal.... Så då går jag ut och ställer mig där bussarna ska gå. Jag står i över en HALVTIMME men ingen buss kommer. Jag tar då bussen tbx till danderyd för inte tänker jag stå och vänta på en buss som inte kommer. Från danderyd tar jag en buss till Vallentun, därifrån en buss vidare till Upplands Väsby. Jag tänkte att när jag kommit till upplands väsby borde tågen gå igen. Men det gör de inte! Så då går jag till ersättningsbussarna. Det står en buss som jag går på, men chauffören är inte där. Någon frågar och det visar sig att det är något problem med tanken i motorn så han måste fylla på med vatten. Vi kommer i alla fall iväg efter en 10 min kanske.

Det tog mig tre och en halv timme att komma hem. Helt otroligt! Det får an att inse hur beroende av pendeltågen vi är idag....


RSS 2.0